Prečo tento pohárikový dezert nazývam tiramisu netuším, lebo z tradičného tiramisu tam veľa nie je. Kľudne ho teda môžeme nazývať aj mascarpone jahodový pohárik, no jedno je však isté – vaše deti, ktoré majú dnes svoj sviatok (a nielen tie) si ho v tieto horúce letné dni zamilujú a čo je skvelé, je vyrobený šup šup.

Fejkové jahodové tiramisu

Na cca 4 poháriky potrebujete:
• 250g mascarpone
• 250ml 40% smotany na šlahanie
• Vanilku (ideálne vyškrabkaný struk, ja som mala po ruke len bourbon vanilkový cukor)
• 2pl práškového cukru (prípadne podľa chuti)
• Jahodové pyré (alebo ak nechcete kupovať, tak rozmixované jahody s van.cukrom)
• 4ks dlhých piškót
• Jahody
• Lyofilizované jahody na posypanie

• V jednej miske vymiešame dohladka mascarpone s vanilkou a cukrom.

• V druhej miske vyšľaháme smotanu na šľahanie, jemno vmiešame šľahačku do mascarpone a vzniknutý krém dáme do cukrárskeho vrecka.

• Do pohárika vrstvíme – nakrájané jahody, na to piškót namočený do jahodového pyré, krém, jahody, piškót, krém, jahody… a na záver posypeme podľa chuti rozdrvenými lyo jahôdkami a jahodou. Necháme aspon 4hodinky v chladničke a vyjedáme.

Tip na dospelácku verziu :

Piškóty namočte do jahodového (alebo klasického) baileys, prípadne do krému primiešajte 50ml baileysu.

Fejkové jahodové tiramisu

Napíš mi komentár

Pin It