Hoci malinová sezóna je ešte ďaleko, avšak ja malinové recepty veľmi ľúbim a obzvlášť tento môj malinový krém, tak som vám túto ľahučkú roládku zrobila. Verím, že si pochutnáte, tak ako my.

Tvarohovo malinová roláda

Piškótka nadýchaná (rozmer formy 35x30cm)
• 5 vajec veľkosť M
• 5 PL kr.cukru
• 5 PL polohr múky
• 1/2 kypr prášku

Tvarohovo malinová plnka:
• 250ml smotany na šľahanie
• 250ml tvaroh jemný polotučný
• 2 PL pr cukru
• 150g mrazených malín
• Créme olé vanilka (1-2 PL)

• Malinový džem na potretie
• Maliny na ozdobenie

  • Najskôr si spravíme roládkové piškótkové cesto – žľtka oddelíme od bielkov. vyšľaháme s cukrom, kým nebudú bledé, pekne napenené.
  • Postupne pridáme presitkovanú múku s kypr práškom, zamiešame (na menších otáčkach). Nakoniec jemne vmiešame bielka, ktoré sme vyšľahali dotuha so štipkou soli.
  • Dáme piecť vo forme vystlanej papierom na pečenie na 170 stupňov na cca 10min (skúsime špajdlou, ak je suchá, cesto je upečené).
  • Ešte horúce cesto vyberieme z formy, položíme na čistú kuchynskú utierku a stiahneme papier na pečenie, zrolujeme opatrno s utierkou a necháme vychladnúť.
  • Kým sa piškótka chladí, v miske si vyšľaháme malinovú plnku – všetky suroviny (šlahačka, tvaroh, mrazené maliny, cukor), následne pridáme 1-2 PL vanilkového créme olé, aby mala plnka polotuhú konzistenciu (ani veľmi hustá, ani riedka, musí pekne držať tvar, ale stále byť ľahučká).
  • Vychladnutú roládku opatrno rozrolujeme, natrieme tenkou vrstvou džemu a vrstvou tvarohovo malinovej plnky. Roládu opatrno zrolujeme a ak sa vám nechce už nič viac robiť – posypeme práškovým cukrom, alebo potrieme zvyšným krémom (mne ho Natálka vyjedla), tak som si vyšľahala 1 smotanu na šľahanie s 1 mascarpone a troškou pr.cukru a potrela týmto mňam krémom.
  • Roládu dajte na 2-3 hodinky zachladiť a môžete veselo vyjedat
Tvarohovo malinová roláda
Tvarohovo malinová roláda

Napíš mi komentár

Pin It