Ak milujete čokoládové koláčiky, ale nechce sa vám púšťať trúbu a vypekať, tento nepečený tart je pre vás ako stvorený. Horká čokoláda v kombinácii s oreovým základom a kopou ovocia, tak vám poviem, ťažko mu odolať

Nepečený čokoládový tart

Na formu s priemerom 28cm potrebujete:

• 220g pomletých oreo keksíkov (2krabičky)
• 50g masla
• 600g horkej čokolády (ideál medzi 52-55%)
• 580ml smotany na šľahanie
• Ovocie na dozdobenie

• Keksíky zbavíme bielej vrstvy, pomelieme a zmiešame s rozpusteným maslom. Nasypeme do formy, udupkáme lyžicou rovnomernú vrstvu a dáme do mrazničky.

• Smotanu na šľahanie si zahrajeme pod bod varu (nesmie vrieť) a zalejeme ňou najemno nasekanú čokošku (ak máte callebaut peniažkovú, netreba sekať).

• Chvíľku počkáme a jemno rozmiešame kým sa čoko nerozpustí. (Ak sa náhodou nerozpustila, môžete použiť mikrovlnku s max 20sek intervalom, ale pozor, aby čoko nezhorela.)

• Rozpustenou ganážou zalejeme vychladený tart a dáme do chladu aspoň na 4-5hodín, ideálne cez noc vychladiť.

• Dozdobíme podľa chuti ovocím, alebo čoko hoblinami a už len ochkáme pri vyjedaní

Nepečený čokoládový tart
Nepečený čokoládový tart

Napíš mi komentár

Pin It