Ak ľúbite kombináciu pistácií a malín tak ako ja, tieto keksy potrebujete vyskúšať. Skvelé je, že recept si viete obmieňať – pistácie za lieskovce a malinovú plnku vymeniť za nutelu a máte ďaľšie chutné keksíky ku kávičke

Pistáciové keksy

Na cca 35kúskov potrebujete:
• 220g zmäknutého masla
• 200g práškového cukru
• 2 žĺtka izbovej teploty
• 310g hl. múky
• 1/2 čl kypr.prášku
• 2 štipky soli
• Cca 100g pistáciových jadier
• 1 pl pistáciovej pasty
• 150g mrazených malín (80ml malinovej šťavy)
• 20-25ml smotany na šľahanie
• 100g bielej čokošky

  • Najskôr si pripravíme malinovú plnku – mrazené maliny rozvaríme, precedíme cez sitko – vzniknutú malinovú šťavu s čokoškou a šľahačkou rozpustíme v hrnci. Odstavíme bokom a necháme chladnúť.
  • Maslo si vyšľaháme s práškovým cukrom dobiela. Pridáme žĺtka, vyšľaháme, pistáciovú pastu, vyšľaháme.
  • V druhej miske si zmiešame suché ingrediencie, ktoré presitkujeme a vmiešame do maslovej zmesi.
  • Vytvarujeme gulôčky (váha cca 20-22g), vrchnú stranu vyváľame v nasekaných pistáciach, jemno ich “sčapneme” dlaňou a dáme do chladničky oddychovať na cca hodinku. Neukladajte na plech príliš blízko seba, nech sa vám nezlejú dokopy.
  • Trúbu si vyhrejeme na 180C.
  • Do vychladnutých guľkokopčekov spravíme hlbokú jamku (opačnou stranou varešky, prstom, alebo čímkoľvek čo máte po ruke).
  • Keksíky pečieme cca 11-13minút. Upečené sú jemno zlatisté po okrajoch, ale stále mäkké na dotyk. Ešte za horúca spravíme opäť jamky ak vám zmizli (teraz už radšej nie palcom) a necháme vychladnúť na plechu.
  • Do cukrárskeho vrecka, alebo pomocou lyžičky do nich vlejeme pripravenú malinovú plnku a môžeme veselo vyjedať.
Pistáciové keksy

Napíš mi komentár

Pin It