Keďže moje staršie dietko si na svoje narodeniny vyprosilo jeho obľúbenú Pavlovku a vy ste si odhlasovali, že si prosíte recept, tak síce netradične na jeseň tento pre mňa typicky letný dezert, ale tu je. Na Pavlovke je skvelé, že si ju môžete dochutiť akokoľvek, ja som pripravila recept na tú najzákladnejšiu, ktorá mojim jedákom doma najviac chutí.

Pavlova torta
Ingrediencie na Pavlovu tortu:

• 225g studených bielkov
• 330g kryštálového cukru
• 1 PL (mierne kopcovitá) kukuričného škrobu
• 2 ČL bieleho vínneho octu
• Štipka soli
• Mrazené maliny 200g
• 500 ml smotana na šľahanie
• 500g mascarpone
• 1-2 PL práškového cukru (podľa chuti)
• Vanilkový extrakt
• Čerstvé ovocie podľa chuti

🌸 Trúbu si rozohrejeme na 150stupňov.

🌸 Studené bielka so štipkou soli dáme šľahať, zhruba v polovici šľahania (bielky sú ešte s väčšími bublinkami, nie tuhé) prisypeme cukor a vyšľaháme dotuha. Keď vyberieme metličku a sneh je krásny lesklý a tuhý, pridáme vínny ocot a kukuričný škrob a ešte cca minútku šľaháme.

🌸 Na 2 plechy si naznačíme 2 kruhy o priemere 26cm a na ne natrieme cca 2cm hrubú vrstvu snehu. V trúbe znížime teplotu na 100stupňov a vložíme oba plechy naraz. Sušíme hodinku a pol. Po dopečení necháme v trúbe ešte aspoň polhodinku chladnúť, potom jemne pootvoríme kým vychladne úplne.

🌸 Kým sa pavlovka suší, pripravíme si ovocnú šťavu – rozmrazené maliny povaríme a precedíme cez sitko, necháme vychladiť.

🌸 Krém si pripravíme vyšľahaním smotany na šľahanie s mascarpone, pridáme práškový cukor a vanilku (ja pridávam cukor úplne minimálne, keďže snehové pláty sú samé o sebe sladké).

🌸 A potom už len skladať – snehový plát, ovocná šťava, krém, čerstvé ovocie, snehový plát, šťava, krém a kopa ovocia. Podávame čerstvé, dobrú chuť.

Pavlova torta

Napíš mi komentár

Pin It