Broskyňová sezóna je síce na konci a hoci mi to chvíľu (riadnu) trvalo, pripravila som si pre vás recept na jemnučký broskyňový koláč s chrumkavou škoricovou posýpkou. Je nielen chutný, ale aj veľmi jednoduchý – stačí len trošku lásky a pár igrediencií, tak poďme na to.

Rýchly broskyňový koláčik

Na formu s priemerom 24cm potrebujete:
• 225g hladkej múky
• 140g kryštálového cukru
• 1 kypriaci prášok
• 2 štipky soli
• 4-5 broskýň
• 2 vajcia
• 100ml oleja
• 190ml mlieka
• Vanilkový extrakt

Na posýpku:
• 50g hladkej múky
• 3 PL studeného masla
• 1/2 ČL škorice
• 3 PL kryštálového cukru

🍑 Najskôr si v miske pripravíme posýpku – zmiešame všetky suroviny a keď majú konzistenciu mokrého piesku, šup s nimi do chladničky.

🍑 Trúbu rozohrejeme na 180stupňov. Preosiatú múku zmiešame s kypriacim práškom a soľou. V druhej miske si vyšľaháme mixérom vajcia s cukrom dopenista, ale neflákať to, treba poriadne vyšľahať.

🍑 Pomaličky vmiešame vanilkový extrakt a olej. Na striedačku jemno vmiešavame po častiach múku s mliekom (začneme a končíme múkou).

🍑 Cca 250g broskýň nakrájame na kocky, obalíme v troške múky, aby neklesli úplne na dno.

🍑 Formu vystelieme papierom na pečenie, vylejeme do nej cesto a nasypeme broskyne. Na vrch koláča ešte naukladáme natenko nakrájané broskyne a poriadne zasypeme posýpkou. Pečieme cca 45min a či je hotový otestujeme špajdľou (ak je po vytiahnutí suchá, koláčik je hotový).

Rýchly broskyňový koláčik
Rýchly broskyňový koláčik

Napíš mi komentár

Pin It