Myslím, že dlhý pokec k tomuto receptu na Ferrero brownie netreba. Stačí vedieť len jedno – ak milujete čokošku a oriešky, tento recept musíte vyskúšať.

ferrero brownie

Ferrero brownie (rozmer formy 20x20cm)
• 140g zmäknuté maslo
• 100g čokoška (ja som použila horkú 54,5% callebaut)
• 300g kryštálový cukor
• 75g kakao
• štipka soli
• 2 čl vanilkový extrakt
• 2 studené vajcia “L”
• 60g hladká múka
• Lieskovce @dianacompanysk

Čoko vrstva
• 250ml 40% šľahačky
• 250g horkej čoko
• 50g zmäknuté maslo

🌸 Maslo si rozpustíme nad parou s čokoškou, dáme bokom.

🌸 Vajcia vyšľaháme dopenista, keď budú poriadne napenené, pridáme cukor, vyšľaháme. Vaječnú zmes vmiešame do vlažnej čokoškovej a jemno premiešame (nešľaháme) kým sa nespojí.

🌸 Vmiešame vanilku, preosiatu múku, kakao a soľ, jemno zamiešame.

🌸 Cesto vlejeme do pripravenej formy, nasypeme po celej ploche celé lieskovce, jemno ich zatlačíme a dáme piecť na cca 30-35minút na 170 stupňov. Hotové je keď je zvonka kôrka a špajdľa po vytiahnutí stále jemne vlhejšia, ale nie tekutá.
🌸 Medzičasom si pripravíme čokoškovú vrstvu – do misky si nachystáme čokošku a maslo (čím kvalitnejšiu čoko použijete, tým lepšie – odporúčam moju najobľúbenejšiu callebaut, ak použijete inú, nasekajte ju na čo najmenšie kúsky).

🌸 V hrnci privedieme do varu sľahačku, zalejeme ňou pripravenú čoko a necháme chvíľočku odstáť. Pomiešame (ak sa nerozpustí sama, pomôžeme jej tyčovým mixérom), vmiešame do nej celé aj nasekané lieskovce a zalejeme ňou upečený brownie.

🌸 Posypeme ešte lieskovcami, dáme poriadne vychladiť a môžeme papať. Ja osobne mám najradšej ferrero brownie nie priamo z chladničky, ale keď je kúsok izbovej teploty, vtedy zmäkne a je vláčnejšie.

Ferrero brownie

Napíš mi komentár

Pin It