Prešiel ďaľší týždeň, tak ja si plním svoje predsavzatie a pridávam vám ďaľší recept, nech môžete cez víkend vypekať a mlsať aj vy. Tentokrát je to voňavučký mäkkučky banánovo škoricový chlebík.

Banánovo škoricový chlebík

Na veľkosť formy 30x10cm potrebujete:
• 270g hl.múky
• 1 čl sóda bikarbóna
• 1/2 čl kypr. prášok do pečiva
• 2 štipky soli
• 3 stredne veľké prezreté banány
• 220g kr. cukor
• 110g maslo
• 2 vajcia veľkosť L
• 110g biely jogurt
• 1 čl vanilka

Škoricová vrstva
• 70g hnedý cukor
• 1čl škorica mletá
• 1čl kakao

Posýpka
• 110g hnedý cukor
• 70g hrubá múka (alebo aj detská krupica funguje)
• 2čl škorica
• 4 pl maslo

  • Najskôr si v miske zmiešame všetky suroviny na posýpku, do takej konzistencie akoby mokrý piesok, šupneme do chladničky.
  • Škoricovú plnku pripravíme v malej miske zmiešaním všetkého a zatiaľ odložíme bokom.
  • Maslo vyšľaháme s cukrom kým sa pekne spojí, postupne pridáme vajcia, banány, vanilku. Následne ručne primiešavame po častiach presitkovanú múku na stiedačku s jogurtom v poradí (múka,jogurt,múka,jogurt,múka).
  • Do formy vystlanej papierom na pečenie nalejeme polovicu cesta, posypeme nerovnomerne polovicou pripravenej škoricovej vrstvy, ktorú do cesta jemne nerovnomerne vmiešame (nech je len “kde-tu”), zalejeme druhou časťou cesta, zasa oškoricujeme a na hotové nasypeme posýpku.
  • Dáme piecť na 170stupňov, horný a dolný ohrev, cca 45min (skontrolujeme špajdlou, hotový je až keď je po vytiahnutí suchá).
    Počkáme kým sa vychladí, nejeme hneď, hoci ja som nepočkala lebo sa nedalo odolať. 🙂
Banánovo škoricový chlebík

Napíš mi komentár

Pin It